Przetargi - archiwum

Przetarg nieograniczony na dożywianie podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej i dzieci w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski

Gryfów Śląski, 22.08.2007r.
MIEJSKO – GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ
W GRYFOWIE ŚLĄSKIM
Ubocze 300
59-620 Gryfów Śląski
tel. (075) 78 13 782
fax (075) 78 11 007
Ogłasza przetarg nieograniczony na:
Dożywianie podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej
i dzieci w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski
ROZDZIAŁ I
CZĘŚĆ I: Świadczenie usług dożywiania w formie jednego gorącego jednodaniowego
posiłku dziennie dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej.
Wspólny Słownik Zamówień - CPV:
55320000-9 – Usługi podawania posiłków.
CZĘŚĆ II: Przygotowanie i dostawa jednego gorącego dwudaniowego posiłku dla dzieci
uczących się w szkołach na terenie Gminy Gryfów Śląski.
Wspólny Słownik Zamówień - CPV:
55520000-1 – Usługi dostarczania posiłków.
55523100-3 – Usługi w zakresie posiłków szkolnych.
55524000-9 – Usługi dostarczania posiłków do szkół.
I. Na jeden gorący posiłek dla podopiecznych ośrodka pomocy społecznej składa się:
zupa z wkładką i chlebem przez sześć dni w tygodniu (od poniedziałku do soboty). W sobotę
będzie wydawany dodatkowo siódmy posiłek za niedzielę
W skład zupy wchodzą n /w produkty:
- Porcje rosołowe
- Warzywa (wszystkie)
- Zielenina (koperek, pietruszka, szczypiorek)
- Przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa warzywna)
- Wkładka: kiełbasa, mięso, jajko – w ilości 100g.
Chleb w ilości 2 kromki
1. Przewidywana liczba dożywianych podopiecznych MGOPS w Gryfowie Śl. to 40 osób
Liczba osób dożywianych może ulec zmianie.
2. Godziny wydawania posiłków zostaną ustalone miedzy MGOPS, a Wykonawcą
3. Ilość wydanych porcji posiłków będą określać wykazy zawierające imię i nazwisko
podopiecznych Ośrodka, sporządzone przez wykonawcę.
II. Na jeden gorący posiłek w szkole składa się: zupa, drugie danie – mięsne 3 x w tygodniu
i bezmięsne 2 x w tygodniu oraz kompot. W skład potraw wchodzą:
- Zupa:
- Porcje rosołowe
- Warzywa
- Zielenina (koperek, pietruszka, szczypiorek)
- Przyprawy (sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przyprawa warzywna)
- Drugie danie:
A. Mięsne:
- Ziemniaki (200g), kasze, makaron lub ryż (100g)
- Porcja mięsa lub ryby (100g)
- Smalec, tłuszcze
- Surówki warzywne (100g)
- Kompot (200ml)
B. Danie bezmięsne:
- Pierogi ruskie (200g), makaron z serem, , naleśniki, placki, łazanki (400g)
- Kompot (200 ml)
1. Temperatura posiłków (od 500 do600).
2. Posiłki będą dostarczane do n / w placówek:
- Szkoła Podstawowa w Gryfowie Śl.
- Gimnazjum w Gryfowie Śl.
- Szkoła Podstawowa w Uboczu
- Szkoła Podstawowa w Rząsinach
3. Przewidywana liczba dożywianych dzieci w Szkołach Podstawowych i Gimnazjum
w Gryfowie Śląskim wynosi ogółem 110 w rozbiciu na poszczególne szkoły:
- Szkoła Podstawowa w Gryfowie Śląskim 50 osób
- Szkoła Podstawowa w Uboczu 10 osób
- Szkoła Podstawowa w Rząsinach 30 osób
- Gimnazjum w Gryfowie Śląskim 20 osób
Liczba dożywianych dzieci może ulec zmianie.
4.Godziny dostarczania posiłków zostaną ustalone pomiędzy odbiorcą (szkołą),
a wykonawcą.
5.Ilość porcji posiłków dostarczonych do poszczególnych placówek będą określać wykazy
z poszczególnych szkół, sporządzone przez wykonawcę, zawierające nazwisko i imię
osoby upoważnionej do nadzoru wydawanych posiłków oraz nazwisko i imię ucznia.

Załączniki

Rejestr zmian

Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 05 marca 2008 00:40
Dokument wprowadzony do BIP przez: Andrzej Tartak
Ilość wyświetleń: 2063
05 marca 2008 00:40 (Andrzej Tartak) - Utworzenie dokumentu